#Duurzaam Bouwen

Verduurzamen als vak: gilde opgericht

Verduurzamen is een vak. Dat willen de initiatiefnemers van het nieuwe Gilde van Verduurzamers duidelijk maken. Op 2 november werd tijdens Building Holland de oprichting van het nieuwe gilde aangekondigd. Initiatiefnemers zijn Wietse Walinga (Smart Workplace/Duurzaam Gebouwd), John Lens (TVVL) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs). Voorzitter van het kersverse gilde is Suze Gehem (Groene Grachten).

De aankondiging van het Gilde van Verduurzamers viel samen met de afsluiting van de vijfde editie van de cursus Basiscertificaat Energietransitie Gebouw Omgeving. De deelnemers horen bij de eerste Verduurzamers. Vanaf begin 2022 kunnen ook andere professionals zich aanmelden.

Duurzaam talent

voorzitter Suze Gehem

Voorzitter Suze Gehem: “Onze maatschappij heeft een schreeuwend tekort aan goede vakmensen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Van duurzame planvorming tot aan de uitvoering. Het gilde gaat daarom samen met talentvolle vakmensen aan de slag om het verschil te maken, want alleen samen kunnen we grenzen verleggen en de ambitieuze doelstellingen behalen.”

Op naar 3000 leden

Het gilde wil zich ontwikkelen tot de beroepsvereniging van alle professionals in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Ze gaan zich inzetten voor kennisdeling en kennisontwikkeling dwars door alle branches in de sector heen: van bouwers en installateurs tot beleidsmakers en adviseurs. Het gilde faciliteert het onderlinge contact, schoolt bij en geeft een podium. Doelstelling is om in 3 jaar te groeien naar 3000 leden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.