#Duurzaam Bouwen

Vernieuwd energieloket WoonWijzerWinkel

Met een vernieuwd online energieloket richt de WoonWijzerWinkel zich op de consument die energie wil besparen.

Tijdens zijn bezoek op 2 maart aan de WoonWijzerWinkel bij ICDuBo in Rotterdam was minister Blok voor Wonen en Rijksdienst lovend over de wijze, waarop woningeigenaren handvatten krijgen aangereikt om hun woning energiezuinig te maken: “Hier is op een prachtige manier in beeld gebracht welke mogelijkheden er zijn en krijg je als consument een objectief advies. Dit heb ik op deze manier nog nooit in Nederland gezien”, aldus Blok.

De minister nam bij zijn bezoek het digitale en vernieuwde energieloket www.woonwijzerwinkel.nl officieel in gebruik. Hierover zei hij: “Consumenten kunnen eenvoudig vanuit hun luie stoel zien wat er mogelijk is, rekensommetjes maken en kijken wat ze kunnen besparen. Maar mooier is nog om naar het centrum zelf te komen en te ervaren hoe je je eigen woning energiezuiniger kunt maken.”

Showroom

Blok doelt hiermee op de showroom van meer dan 2400 m2 duurzame producten en producttoepassingen. Hier kunnen particulieren zich niet alleen onafhankelijk en deskundig laten informeren en inspireren, maar ook kennismaken met het aanbod van leveranciers. Woningeigenaren krijgen bij de WoonWijzerWinkel advies en praktische oplossingen aangereikt, waarmee zij hun woning energiezuiniger kunnen maken.

De WoonWijzerWinkel is een initiatief van vijftien gemeenten van de voormalige stadsregio Rotterdam. Zij hebben zich verenigd in de Alliantie Duurzaam Rijnmond en werken samen met bewoners en bedrijven. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten ondersteunt dit initiatief de eerste jaren met geld uit het SER Energieakkoord.

[Foto: Roel Dijkstra]

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.