#Duurzaam Bouwen

Verwijderen gasaansluiting wordt gratis

Netbeheerders mogen geen kosten meer in rekening brengen voor het verwijderen van de gasaansluiting. De kleinverbruiksaansluiting voor woningen moeten kosteloos worden afgesloten, wanneer een woning bijvoorbeeld overstapt van een cv-ketel naar een all-electric warmtepomp.

De Autoriteit Consument en Markt wijzigt op verzoek van de netbeheerders de tarievencode gas per 1 maart, zo staat in een publicatie in de Staatscourant. Met dit codebesluit wijzigt de verdeling van de verwijderkosten van een gasaansluiting voor (individuele) kleinverbruikers. Minister Wiebes van Economische Zaken had hier al eerder op aangedrongen.

Kleinverbruik

Een kleinverbruikaansluiting is een aansluiting die niet meer dan 40 kubieke meter gas per uur doorlaat. De gratis afsluiting komt wel voor rekening voor huishoudens die wel gebruik blijven maken van het gasnet. De regeling schrijft namelijk voor dat de verwijderkosten kunnen worden verrekend in de periodieke aansluitvergoeding van degenen die aangesloten blijven op het gasnet. Verzoeken voor afsluiting kunnen gedaan worden via mijnaansluiting.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.