#Duurzaam Bouwen

Verzekerde garantie op energiebesparing woning

Zekerheid dat de beoogde energieprestatie van de woning wordt gerealiseerd. Dat is wat de EnergiePrestatieGarantie biedt. Meeùs, HDI en SamenGroen ontwikkelden dit product voor en met SWK en BouwGarant. Als eerste in Nederland wordt nu een verzekerde EnergiePrestatieGarantie aangeboden.

De EnergiePrestatieGarantie geeft (toekomstige) huizenbezitters de zekerheid dat energiebesparende maatregelen juist worden uitgevoerd en dat deze ook daadwerkelijk leiden tot een energiezuinige woning. Als blijkt dat de woning toch niet voldoende presteert, kunnen aanvullende maatregelen worden getroffen of kan er sprake zijn van een schadevergoeding. “De EnergiePrestatieGarantie biedt de opdrachtgever een extra steuntje in de rug om te investeren in energiebesparende maatregelen. Met deze garantie heb je de zekerheid dat je echt gaat besparen, de verstrekte garanties van de ondernemer zijn immers verzekerd”, aldus de initiatiefnemers.

Eerste aanspreekpunt

De ondernemer is altijd het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Hij levert de energiebesparende maatregelen en geeft hiervoor garantie. Mocht de ondernemer echter zijn garantieafspraken niet na komen, dan kan een beroep worden gedaan op de garantie.

De EnergiePrestatieGarantie is een doorbraak te noemen voor (toekomstige) huizenbezitters die zekerheid wensen over de investering in energiebesparende maatregelen. De garantie wordt geboden voor de gebouwgebonden prestaties en staat los van het individuele bewonersgedrag.

De EnergiePrestatieGarantie biedt zekerheid en duidelijkheid aan consumenten, projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers en woningcorporaties die hun woningen willen verduurzamen. Ondernemingen die zijn aangesloten bij SWK en BouwGarant kunnen de EnergiePrestatieGarantie aanbieden.

Bloemendal Bouw

Vakblad Aannemer publiceerde eerder dit jaar over de ervaringen van Bloemendal Bouw, een van de bouwbedrijven die meedeed in de pilotfase en de garantie al heeft ingezet bij renovaties in Amersfoort. Lees dat verhaal hier terug.

Video

Bekijk hier een video waarin de garantie wordt uitgelegd:

1 reactie op “Verzekerde garantie op energiebesparing woning

  1. Uitdagende garantie! Prestatiegaranties op energie, comfort en gezondheid heeft de toekomst voor goede bouwers die dit samen met hun partners kunnen borgen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.