#Duurzaam Bouwen

Via gebouwschilrenovatie naar NOM?

Dit zijn niet de woningen waar het om gaat.

Een Nul Op de Meter (NOM)-woning heeft op jaarbasis, per saldo, een gemiddeld energieverbruik van nul. NOM is dus een belangrijke ontwikkeling in de energietransitie. Maar wat is de rol en het effect van de gebouwschil? Die vraag staat centraal tijdens het webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’ op dinsdag 26 januari.

Onze reis naar aardgasvrij in 2050 kent verschillende fases. We kennen het einddoel, maar doen ook tussenstations aan. Een duidelijk tussenstation is 2030, maar er zijn er meer. Welke? In het webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’ worden ze besproken. En welke keuzes we gaan maken, nu er nog steeds onduidelijkheid is en er verschillende visies zijn.

Waar ligt de twijfel en waar doen we goed aan? Is renoveren door isolatie – of enkel naar label B – voldoende, of kijken we alleen naar de nieuwe geïsoleerde jas? En hoe worden bewoners daar optimaal bij betrokken? Duidelijk is dat voor veel woningen renovatie nú noodzakelijk is en dat deze ná renovatie nog tientallen jaren aan de richtlijnen moeten voldoen.

Gebouwschilrenovatie

In het webinar gaat Jonathan Reitsma, Chef Betaalbare Schilrenovaties bij FlitsHome, in gesprek met experts, opdrachtgevers en belanghebbenden over de rol van gebouwschilrenovatie en aanpalende thema’s. Te weten architect Lars Zwart, directeur van Centrum voor Woononderzoek Hans van Vucht en Margriet Drijver van Renovatieversneller. Met aandacht voor de renovatie van gestapelde – en grondgebonden woningen (corporatiewoningen).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.