#Duurzaam Bouwen

Visiebijeenkomst Active House op Building Holland

Wat is Active House en wat heb je nodig om met deze visie aan de slag te gaan? Active House Nederland maakt geïnteresseerden in dit duurzame bouwconcept wegwijs tijdens de visiebijeenkomst ‘Active House in de praktijk’.

De gratis bij te wonen bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 23 maart tijdens de beurs Building Holland in de RAI in Amsterdam, van 9.00 tot 12.30 uur in zaal E108. Via een aantal woningen dat in Nederland gerealiseerd is of in ontwikkeling is, lichten experts de toepassing van Active House nader toe.

Praktijkdeskundigen

Na een algemene uitleg over het concept, inclusief specificaties, zoomt een aantal praktijkdeskundigen onder ander in op de terugkoppeling van de monitoring van de renovatie in Montfoort, de ontwikkeling van een starterwoning in Erasmushove en een voorbeeld van een vrijstaande woning. Vervolgens is er ruimte voor discussie en volgt de officiële lancering van de Active House Ontwerprichtlijnen. Het volledige programma is te vinden op sbrcurnet.nl/ahbh.

De richtlijnen waren eerder al in een Engelse versie beschikbaar, maar vanwege grote belangstelling zijn ze vertaald. “Er is genoeg animo voor deze Nederlandse versie. De richtlijnen zijn flexibel genoeg zodat vormgevers hun ontwerpvrijheid behouden. Er is volop ruimte voor eigen interpretatie”, aldus SBRCURnet projectmanager Bas Hasselaar, die zelf momenteel een Active House bouwt op basis van de richtlijnen.

Aanmelden

Wie zich voor de visiebijeenkomst registreert via de website van SBRCURnet heeft tevens gratis toegang tot de beurs. Partners van Active House lopen de gehele beursweek rond op het plein ‘Duurzame Woningbouw’.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.