#Duurzaam Bouwen

Vogelbescherming lanceert Award Natuurinclusief Bouwen

Vogelbescherming Nederland reikt dit jaar samen met Zoogdierenvereniging de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 uit. Goede voorbeelden van natuurinclusieve bouw-, verbouw- en renovatieprojecten kunnen vanaf nu worden ingezonden.

Steeds meer aannemers, architecten en woningbouwverenigingen zijn bewust bezig met natuurinclusief bouwen. Projecten waarbij bijvoorbeeld gierzwaluwstenen in huizen worden ingebouwd, al vanaf de tekentafel wordt nagedacht over ‘goed groen’ of waar naast woonruimte voor mensen ook woonruimte voor vleermuizen wordt gerealiseerd. Reden voor Vogelbescherming Nederland om de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen in het leven te roepen.

Projecten inzenden

De prijs gaat naar het project dat het meest heeft bijgedragen aan de leefomgeving voor vogels en vleermuizen. En het moet gerealiseerd zijn. Inzenden kan tot 27 september, de prijsuitreiking vindt eind dit jaar plaats.

Het nieuwe normaal

Vogelbescherming Nederland wil met de award laten zien dat natuurinclusief bouwen steeds meer het nieuwe normaal wordt en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Daarnaast is de prijs een erkenning voor bouwers, architecten en woningbouwverenigingen die bewust met een groene leefomgeving bezig zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.