#Duurzaam Bouwen

VORM neemt houtfabriek DTA over

Beeld: VORM

Bouwbedrijf en projectontwikkelaar VORM uit Rotterdam neemt Houtbouwfabriek DTA uit Middelharnis over om meer houtbouwwoningen te kunnen produceren.

Duurzaam versnellen

VORM wil hiermee de productie van grondgebonden houtbouwwoningen vergroten en de ontwikkeling van seriematige appartementen laten groeien. “Wij willen dat onze onderwijzers, verplegers en onze kinderen straks wél de keuze hebben om in de stad te blijven wonen in een fijne en leefbare buurt. De overname helpt ons sneller te innoveren en ligt in lijn met onze duurzaamheidsambities”, vertelt Hans Meurs, CEO bij VORM. “De ontwikkeling en productie van houtbouwwoningen, appartementen en innovatieve woonproducten vindt dankzij deze overname vanaf nu grotendeels plaats in onze eigen houtbouwfabriek in Middelharnis. Daarnaast helpt de overname ons om nog slimmer te opereren en samen nieuwe houtbouwproducten te ontwikkelen die bijdragen aan het duurzaam versnellen van de enorme woningbouwopgave in Nederland”, aldus Meurs.

Nimbel en DAT bouwsystemen

DTA B.V. richt zich op twee bouwsystemen: DAT en Nimbel. DAT Bouwsystemen richt zich met het product Construq op prefab vrijstaande woningen voor de particuliere woningbouw. Nimbel richt zich op seriematige bouw van grondgebonden woningen en appartementen in bestaande en nieuwe buurten. Na de overname gaan VORM en DTA ook samen nieuwe houtbouwproducten ontwikkelen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.