#Duurzaam Bouwen

Webinar bouwen met biobased materialen

In het gratis webinar ‘Bouwen met biobased materialen – van ontwerp tot uitvoering’ op 12 mei 2016 om 16.00 uur laten praktijksprekers Patrick Schreven (ORGA bouw) en Rens Borgers (EcobouwSalland) zien met welke stappen bouwers rekening moeten houden bij de toepassing van biobased bouwmaterialen.

De volgende onderwerpen komen tijdens dit webinar aan bod:

  • verscheidenheid aan materialen en oplossingen
  • aandachtspunten voor architect en werkvoorbereider
  • dampopen en luchtdicht bouwen
  • aandachtspunten op de bouwplaats

De interesse in biobased bouwen neemt een vlucht. De mogelijkheden ervan vinden goede aansluiting bij de uitgangspunten van de circulaire economie. Bouwen met biobased materialen betekent afwijken van traditionele oplossingen, en van het gebruik van fossiele grondstoffen. Biobased materialen bezitten unieke materiaaleigenschappen. Om deze optimaal te kunnen inzetten, is specifieke kennis van dampopen en luchtdichte detaillering nodig. Kwaliteitsborging in de uitvoering is daarin essentieel. Het webinar wordt georganiseerd door SBRCURnet. Aanmelden kan hier.

Lees hier en hier een tweeluik over ORGA Bouw dat in 2014 in Aannemer stond.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.