#Duurzaam Bouwen

Whitepaper over wel of geen aardgasvrije woning

Ingenieursbureau Nieman schreef een whitepaper over het voldoen aan de ‘standaard voor woningisolatie’. Daarin behandelen ze ook twee praktische voorbeelden.

Maatwerkadvies

De ‘standaard voor woningisolatie’ is een grenswaarde die aangeeft of een bestaand gebouw wel of niet aardgasvrij kan worden. Deze standaard wordt uitgedrukt in de netto-warmtebehoefte, berekend volgens NTA8800. Adviseur Ing. Theo Haytink en senior specialist Ing. André Kruithof geven in de whitepaper uitleg over en inzicht in deze ‘standaard voor woningisolatie’. De diversiteit in bouwjaar, geometrie en thermische kwaliteit in de bestaande bouw is groot waardoor ook de netto-warmtebehoefte op adresniveau verschilt. Dit vraagt veelal om maatwerkadvies om de netto-warmtebehoefte te verlagen. Aan de hand van twee voorbeelden gaan de deskundigen in op mogelijke maatregelen om te voldoen aan de ‘standaard voor woningisolatie’.

De whitepaper is hier te downloaden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.