#Duurzaam Bouwen

Winnaars Duurzaam Bouwen Awards

Op de beurs Building Holland in de RAI Amsterdam zijn dinsdag de Duurzaam Bouwen Awards 2016 uitgereikt. De prijs, die in vier categorieën werd vergeven, stond dit jaar in het teken van verduurzaming van de bestaande voorraad. Een overzicht van de winnaars met video’s over de inzendingen.

Gemeente Amersfoort

In de categorie Gemeente/Regio won de gemeente Amersfoort. Volgens de jury won Amersfoort vanwege een integrale benadering van duurzaamheid, goede ambities en het brede draagvlak binnen de organisatie.

Oost Flevoland Woondiensten (OFW)

In de categorie Woningcorporatie lagen de deelnemers dicht bij elkaar en had OFW net een streepje voor. OFW heeft volgens de jury mooie, duurzame projecten, goede implementatie van duurzaamheid in de organisatie en houdt haar koppositie op het gebied van duurzaamheid goed vast.

Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V.

Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. won in de categorie Bouwpartij. Volgens de jury heeft Dijkstra Draisma een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid, zeker in relatie tot de grootte van het bedrijf. Ook heeft ze een zeer goed voorbeeldproject gerealiseerd en de vooruitstrevende visie, en uitwerking daarvan, om van aannemer naar aanbieder gaan.

Dura Vermeer

Het was een nek-aan-nekrace in de categorie Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw. Uiteindelijk koos de jury voor Dura Vermeer vanwege een goed doordacht renovatieconcept dat zich ook in de praktijk bewezen heeft.

Het volledige juryrapport van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016 is hier te lezen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.