#Duurzaam Bouwen

Workshop over betaalbaar energieneutraal bouwen

Directeuren van bouwbedrijven die worstelen met het juiste concept voor het renoveren naar energieneutrale Nul-op-de-Meterwoningen kunnen 13 december naar de gratis workshop Is een energieneutraal concept eigenlijk wel betaalbaar? op De Bouwcampus in Delft.

Het Nul-op-de-Meter idee is eenvoudig: gebruik kosten van energie als budget voor woningverbetering. Toch laat dat budget voor de meeste bouwbedrijven nog te wensen over. Nul-op-de-Meter met garantie vereist goede conceptontwikkeling en die kosten verdien je niet terug op één project. Bovendien is de inkoop van alle componenten duurder dan gebruikelijk. Vervolgens moet ook monitoring en lange termijn service in de prijs verdisconteerd zijn. In deze workshop verkennen de sprekers samen met de deelnemers waar de ruimte zit voor meer marge, met kostprijsanalyse (aan de hand van een case van Van der Leij) én met nieuwe visie.

Harm Boomsma van Inno-Experts is de uitdager van dit namiddagprogramma. Hij gebruikt zijn achtergrond in zowel Industrieel Ontwerp (TU Delft) als Bedrijfskunde (RSM) om op ongebruikelijke manier naar verdienmodellen van huisvesting te kijken. De leiding is in handen van Claudia Laumans, werkzaam als innovatiemanager in de woningbouw, onder meer bij Building Transition en Vereniging Stroomversnelling.

Directeur bouwbedrijf

De workshop is bedoeld voor algemeen- en financieel directeuren van bouwbedrijven die al een Nul-Op-de-Meter concept hebben ontwikkeld, of overwegen daarmee aan de slag te gaan. De workshop duurt van 15.00 tot 20.00 uur, een lichte maaltijd is inbegrepen. Opgeven kan via de SBRCURnet website.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.