#Duurzaam Bouwen

ZEN-prijzen voor Kroon op Jutphaas en Tonica en Largo

Kroon op Jutphaas (Bron: ZEN-platform)

Het ZEN-platform heeft tijdens het online congres ‘BENG! Zo doe je dat’ prijzen uitgereikt aan de zeer energiezuinige nieuwbouwprojecten Kroon op Jutphaas in Nieuwegein en Tonica en Largo in Sliedrecht. Verslagen van sessies gehouden tijdens het BENG-congres staan online.

Kroon op Jutphaas – ingediend door LBP Sight en Vink Bouw – had met 8,6 het hoogste algemene rapportcijfer van bewoners. Tonica en Largo – ingediend door BPD Ontwikkeling – kreeg de hoogste waardering voor binnenklimaat, wooncomfort, licht, verse lucht, geluid en energie. De beoordeling volgt uit een uitgebreide enquête onder bewoners.

Staalkaart ZEN-projecten

De afgelopen jaren zijn er al flink wat NOM-woningen (nul-op-de-meter) of woningen met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0 gebouwd. Dat gaf de gelegenheid om (in het voorjaar van 2019) te peilen hoe tevreden de bewoners daadwerkelijk zijn. Bureau voor Woononderzoek heeft in een enquête gevraagd naar het oordeel van de bewoners van 31 projecten met ZEN-woningen, die minimaal 9 maanden bewoond zijn. Het streefcijfer van het ZEN-platform – minimaal een 7,5 voor bewonerstevredenheid – wordt gemiddeld ruimschoots behaald, zo blijkt uit het woonbelevingsonderzoek. Het gemiddelde rapportcijfer voor de projecten die aan het onderzoek deelnamen is een 7,9.

Projecten met het hoogste algemene rapportcijfer:

Projecten met de hoogste waardering voor binnenklimaat, wooncomfort, licht, verse lucht, geluid en energie:

Thuiscongres BENG

Op dinsdag 26 mei waren meer dan zeshonderd mensen aanwezig op het ThuisCongres ‘BENG, zo doe je dat’. Zij deden de laatste kennis op over BENG en alles wat daar mee te maken heeft, zoals oververhitting en de TOjuli, het monitoren van woningen, de rekensoftware en BENG bij utiliteitsgebouwen.

Van alle sessies zijn verslagen gemaakt, waarvan een deel al online staat. Ook zijn de presentaties terug te kijken.

Naar de overzichtspagina van de verslagen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.