#Hoogste punt

Laatste dakplaat markeert hoogste punt

Na een bouwtijd van vijftien maanden is op 7 februari het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het Stadskantoor in Hengelo. Wethouder Claudio Bruggink markeerde het hoogste punt door, onder toeziend oog van genodigden en bouwplaatsmedewerkers, de laatste dakplaat te plaatsen. Na de handeling was er tijd voor ‘pannenfriet’.

Het nieuwe Stadskantoor omvat circa 8.000 m2 kantoorruimte, 900 m2 publieksruimte en een parkeerkelder van circa 2.200 m2. Om het hoogste punt, op een hoogte van 25 meter, te kunnen bereiken is:
– al ruim 5.050 kuub beton verwerkt
– een 26 ton wegende Y-kolom geplaatst
– door 90 paar handen gewerkt

Eind februari start de afwerking van de gevels. Later dit jaar wordt de duurzame ‘groene kroon’ op het Stadskantoor aangebracht in de vorm van een sedum dak. Naar verwachting vindt de oplevering eind 2019 plaats.

De bouw van het nieuwe Stadskantoor wordt gerealiseerd door CroonWolter&Dros en Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo. De laatste is een bundeling van krachten van Van Wijnen en Trebbe.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.