#Hoogste punt

TU Delft-studenten bereiken hoogste punt

Het MOR (Modular Office Renovation)-team van de TU Delft – bestaande uit 54 studenten – bouwt in Delft een protoype inefficiënt kantoor dat wordt gerenoveerd tot een appartement dat meer energie produceert dan het gebruikt. Op 6 mei 2019 is daarvan het hoogste punt bereikt.

De bouwperiode is een enorme leerervaring voor de studenten. “Een groot deel van het team staat voor het eerst op een bouwplaats, wat ontzettend leuk en leerzaam voor ons is”, legt Nienke Scheenaart, teamlid van MOR en student bouwkunde uit. “We hebben dit prototype geheel als studententeam ontworpen en nu zijn we het ook met elkaar aan het bouwen. We zijn erg trots dat we deze mijlpaal hebben gereikt en we werken nu volop door naar het voltooien van de bouw voor de opening op 31 mei 2019. Tijdens het proces krijgen we ondersteuning vanuit onze partners.”

Het MOR-team gaat met dit prototype meedoen aan de Solar Decathlon Europe 2019 (SDE19). Een internationale studenten-competitie voor energiezuinige huizen. Om kans te maken op de overwinning moet het prototype in maximaal 15 dagen in Hongarije worden gebouwd. Het team bouwt het prototype in Delft al een keer, zodat iedereen uit het team straks precies weet wat te doen.

Heb je ook een hoogste punt gevierd? Zend hem hier in.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.