Tips Belastingdienst voor startende ondernemers in de bouw

Geplaatst op 7 december 2017, door in Fiscaal, Ondernemen

startende ondernemers in de bouw

De Belastingdienst helpt in een nieuwe campagne startende ondernemers in de bouw met concrete tips en hulpmiddelen. Zoals een OndernemersCheck en -handboek, administratie- en aangiftetips, een rekenhulp en informatie over ondernemersregelingen voor starters.

Door de aantrekkende economie en woningmarkt neemt het aantal startende ondernemers in de bouw toe. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne Een goede start is vooruitzien. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de bouw. Volgens de Belastingdienst kan het bij de start op een aantal punten makkelijk misgaan. De website belastingdienst.nl/starters geeft concrete tips en hulpmiddelen.

Zzp’ers

“Startende ondernemers, waaronder ook zzp’ers, hebben veel aan hun hoofd. In de hectische bouwwereld is dit niet anders. Vaak gaat de aandacht uit naar zaken als de aanschaf van gereedschap, bus van de zaak en natuurlijk het binnenhalen van klussen. En door de aantrekkende economie is er werk in overvloed. Veel ondernemers denken hierdoor niet gelijk aan de administratie en aangifte, maar deze vormen juist een essentiële basis voor een succesvolle start”, zegt Erik de Kruijf, plaatsvervangend directeur MKB van de Belastingdienst.

Belastingzaken

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat startende ondernemers vaker moeite hebben met hun belastingzaken. Om de kans op fouten te verkleinen biedt de Belastingdienst specifiek voor starters een aantal gerichte hulpmiddelen en tips. Daarnaast zet de Belastingdienst speciale Startersvoorlichters in die startende ondernemers voorlichten over belastingzaken.

Drie tips voor startende ondernemers in de bouw

  • Investeer je in een jaar meer dan 2.300 euro in bedrijfsmiddelen zoals bouwmaterialen en machines? Dan heb je waarschijnlijk recht op investeringsaftrek.
  • Als je als onderaannemer aan de slag gaat dien je de verleggingsregeling toe te passen voor de btw. Je betaalt de btw die je in rekening brengt over je omzet dan aan de hoofdaannemer en niet aan de Belastingdienst.
  • Houd bij het bepalen van je winst rekening met onderhanden werk. Dit zijn de werkzaamheden die je al hebt verricht, maar waarvoor nog geen factuur is gestuurd naar de opdrachtgever.
Tags
,

Reacties

  1. M.M. van Kempen op 7 december 2017, om 18:32

    Uw stelling: ==Je betaalt de btw die je in rekening brengt over je omzet dan aan de hoofdaannemer en niet aan de Belastingdienst.== klopt niet. Verlegging betekent dat de opdrachtgever (klant) namens jou als onderaannemer de btw voldoet. Je betaalt inderdaad niet rechtstreeks aan de Belastingdienst. Op de factuur vermelden “btw verlegd”.

Ook reageren?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*
*

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven