Tip: laat betonvloeren even schrikken

Geplaatst op 11 november 2013, door in Tips

Als er meer dan één verdiepingsvloer in het werk wordt gestort, is het noodzakelijk deze betonvloer te laten schrikken. Door de schroefstempels te lossen en weer vast te draaien, gaat de vloer zichzelf dragen voordat de er boven liggende vloer wordt gestort. De ontlaste stempels en onderliggende vloer kunnen de belasting van de nieuw te storten vloer zo beter dragen.

De handigste werkwijze bij het herstempelen of laten schrikken van de vloer is om alle stempels en onderslagen te verwijderen. De onderslag vervolgens op de vloer te leggen en de benodigde stempels omgekeerd te plaatsen. Het voordeel: minder zwaar werk.

De ‘geschrokken’ vloer vertoont overigens iets zetting, maar dit is ingecalculeerd door bij het onderstempelen een toog aan te brengen.

Kijk hier voor meer tips.

Bron: Henk Wegkamp

Tags
,

Ook reageren?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Je e-mailadres wordt nooit gepubliceerd of gedeeld. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

*
*
*

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven