#Uitvoering

Aardbevingsbestendige constructie in kalkzandsteen

De RuwBouw Groep heeft samen met Zonneveld Ingenieurs en Total Technical Solutions een aardbevingsbestendige draagconstructie in kalkzandsteen ontwikkeld. De base-isolation van de EQP-elementen zorgt voor een ontkoppeling en een demping van de beving.

Hierdoor kan de woning nagenoeg ‘traditioneel’ worden gebouwd. De eerste berekeningen bevestigen dat met deze bouwwijze de aardbevingsbelastingen naar de woning met 85-90% afnemen. Met name voor seriematige bouw is hier op korte termijn behoefte aan om de verwachte bouwvolumes te kunnen realiseren, aldus de RuwBouw Groep.

Typisch aan de aardbevingen in Groningen is dat ze veelvuldig voorkomen, maar vaak een geringe impact hebben. Ze leiden echter wel tot scheurvorming. Met het gebruik van de EQP-elementen wordt dit voorkomen. Het systeem is volgens de leverancier effectief bij zowel grote als zeer kleine bevingen. Lees hier meer over dit systeem.

1 reactie op “Aardbevingsbestendige constructie in kalkzandsteen

  1. dag
    wij maken een werkstuk voor school
    kunt u ons meer info verstrekken
    ik hoor graag van U!

    mvg Geert de jong jfscholen gemeenschap

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.