#Uitvoering

Accugereedschap draadloos opladen

Dat accugereedschap even goed is als apparaten die rechtstreeks in het stopcontact gaan, is bekend. Toch kan een accu op een ongelegen moment leeg raken. Daarom presenteert Bosch het Wireless Charging System. Deze laadtechnologie maakt accugereedschap nog efficiënter.

Wireless charging ofwel draadloos opladen, is een technologie die vandaag de dag in een gemiddeld huishouden volop aanwezig is. Denk maar aan elektrische tandenborstels, de Gigaset of spelcomputers als de Wii. De apparaten bevatten een accu en na elke keer poetsen, bellen of een spelletje doen, wordt het apparaat in de houder gezet en opgeladen. Voordeel hiervan is dat een lege tandenborstel in de ochtend- of avonduren uitgesloten is. Diezelfde technologie – inductieve energieoverdracht – heeft Bosch als eerste gereedschappenfabrikant ter wereld ontwikkeld voor toepassing op accugereedschap. Dat heeft zo zijn voordelen meent Bosch.

Werkplaats

Wireless charging verhoogt volgens de fabrikant de gebruiksvriendelijkheid en
productiviteit van snoerloos gereedschap in de werkplaats, omdat de accu altijd aan het toestel blijft zitten. De accu loskoppelen en in het laadstation plaatsen is niet meer nodig omdat naar analogie van tandenborstel en Gigaset een accuschroefboormachine steeds teruggeplaatst wordt op het laadstation en dus nooit zijn lading verliest. Erg handig, althans, als terugzetten op het laadstation onderdeel wordt van de dagelijkse routine. Bosch heeft er uiteraard voor gezorgd dat de inducatieve accu’s van een hogere voltklasse met alle toestellen van deze klasse compatibel zijn. Daarnaast ontbreken bij de laadstations de contactpunten wat ze ongevoelig maakt voor water, stof en vuil.

Onderweg opladen

De mogelijkheid accugereedschap draadloos op te kunnen laden heeft ook voor de vakman op weg naar een werk in uitvoering zo zijn voordelen. Hoe vervelend is het niet als op de bouwplaats blijkt dat de accu’s leeg zijn (’s avonds vergeten op de lader te plaatsen) en er eerst een stopcontact gezocht moet worden om de accu’s van voldoende lading te voorzien. Zonde van de tijd. Om aan deze ergernis een einde te maken, ontwikkelde Bosch voor het draadloze laadsysteem ook een mobiliteitsconcept. Het bestaat uit een vastklikbaar koffersysteem waarin plaats is voor twee accu’s. De rijtijd van huis naar bouwplaats wordt daarmee ook oplaadtijd (accu’s opladen tijdens elke rit). Eenmaal op de bouwplaats zijn de accu’s vol en kan de vakman direct aan de slag. Om het transport van en naar de bouwplaats ook veilig te maken, is er een wandhouder leverbaar. Hiermee kunnen I-Boxx’en direct in het voertuig vastgeklikt worden.

Er is ook een variant waarbij een accuchroefboormachine in een soort holster wordt geplaatst waarin hij wordt opgeladen. Het mobiele Wireless Charging System is leverbaar voor alle in de L-Boxx verkrijgbare toestellen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.