#Uitvoering

Arbitrage: aannemer glijdt uit over belofte A+++-woning

(Beeld: Tony Tati/Pennestreek.nl)

Er stond energielabel A+++ in de verkoopbrochure, maar na de bouw van hun penthouse blijken er twee plusjes vanaf te vallen. De ontevreden kopers stappen naar de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen.

Een ‘zeer specifieke, objectieve kraakheldere belofte’ was de kopers gedaan in de verkoopbrochure, zo stelt het verslag. Een A met drie plussen als energielabel. Voor hen mede een reden om het appartement van ruim een half miljoen euro te kopen. Een beter energielabel wordt immers meer en meer een Unique Selling Point. Maar: het is één plusje geworden, en zelfs die is op het randje. De kopers willen daarom herstel, of – als dat geen haalbare kaart is – een schadevergoeding. Ze hebben daarnaast klachten over het HR++-glas – waarvan ze vermoeden dat het dat níet is – en de brandveiligheid van de algemene ruimtes van het appartementencomplex.

Ach, die plusjes…

De aannemer wuift alles weg met betrekking tot de eerste klacht. In de geldende aannemingsovereenkomst is namelijk helemaal geen sprake van energielabel A+++. De aannemer heeft ook de verkoopbrochure niet opgesteld. Steker: hij ziet ‘m nu pas voor het eerst. Als de kopers die drie plussen echt zo belangrijk hadden gevonden, hadden ze het energielabel maar specifiek moeten laten opnemen in de aannemingsovereenkomst. Bovendien: er staat een disclaimer in de verkoopbrochure, die inhoudt dat de kopers niet kunnen verwachten dat ze exact krijgen wat er in de brochure staat.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.