#Uitvoering

Arbitrage: Onbenoemde ruimte, onterechte klacht

(Beeld: Tony Tati/Pennestreek.nl)

Tjonge, wat maakt zo’n ventilatiesysteem ’s nachts veel lawaai. Vooral in de slaapkamer op zolder, maar ook buiten, zo ervaren bewoners van een nieuwbouwwoning. Heeft de aannemer hier steken laten vallen, of zit het anders?

Ruim vier maanden na de oplevering van hun nieuwbouwwoning trekken de bewoners via hun rechtsbijstandsverzekeraar aan de bel bij de aannemer: het balansventilatiesysteem maakt te veel lawaai. Vooral ’s nachts hebben ze daar last van.

Een rapport van een ingeschakelde expert dat deze bevinding onderbouwt, volgt al snel. De expert heeft gemeten in de slaapkamer op zolder, in de tuin en bij de gevel van de buren, op de erfgrens. Wanneer het systeem op stand 1 draait is er niets aan de hand, maar in de slaapkamer overschrijdt de hoeveelheid geluid de norm in stand 2 of 3. Dat de afvoer in de buurt van het dakraam zit, helpt hierbij niet. Op de erfgrens meet de expert ook een te hoog geluidsniveau in stand 3 en soms al in stand 2.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.