#Uitvoering

Bekistingafstandhouder bespaart aannemer tijd

Bekistingafstandhouders aanbrengen, verwijderen en afdichten van conusgaten kost veel tijd. Met het Rive-systeem gaat dit veel efficiënter en sneller, stelt leverancier Vilton.

Het Rive-systeem is op de bouwplaats een praktische oplossing voor het moeiteloos verwijderen van afstandhouders én maakt het afdichten van conusgaten tot 5 bar gemakkelijk. De afstandhouders zijn herbruikbaar, dus veroorzaken minder afval.

Het Vilton Rive-systeem bestaat uit drie onderdelen:

  • Vilton RivePipe (bekistingsafstandhouder)
  • Vilton RiveOut (extractiegereedschap)
  • Vilton RiveStop (elastische plug en popnageltang)  

Werking

De RivePipe bestaat uit twee in elkaar passende delen van PVC en is eenvoudig te plaatsen in betonnen wanden vanaf 15 cm tot elke gewenste wanddikte.

Zodra het beton is uitgehard, kunnen beide delen van de RivePipe in zijn geheel en in slechts een paar seconden worden verwijderd met behulp van de RiveOut. Dit levert in de praktijk een flinke tijdwinst op. Bovendien blijft bij dit systeem geen PVC achter in het beton.

Het conusgat is na het verwijderen van de RivePipe schoon en onbeschadigd. De RiveStop past vervolgens moeiteloos in de schone opening die vervolgens  snel afgedicht kan worden. De elastische plug expandeert als een popnagel in het conusgat. Door zijn elasticiteit past de RiveStop zich aan de vorm van de opening aan en sluit deze volledig af. Het resultaat: een perfecte, strakke waterdichte afdichting tot wel 5 bar.

Demonstratie

Vilton heeft dit systeem door meerdere aannemers laten testen in de praktijk. Meer informatie over de werking van het Rive-systeem of de mogelijkheid om een demonstratie aan te vragen, is te vinden op www.vilton.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.