#Uitvoering

BIM service Wienerberger ook voor dakpannen

Door gebruik te maken van de online BIM-generator van Wienerberger kunnen gebruikers van Autodesk Revit nu ook productinformatie over keramische dakpannen aan hun BIM-model toevoegen.

Wienerberger introduceerde de online BIM service voor Autodesk Revit-gebruikers in 2015 om datasets te genereren voor Terca gevelbakstenen.  Ook voor Koramic dakpannen kunnen nu datasets worden samengesteld om een keramische pannendak te modelleren.

Hulpstukken toegevoegd

Naast de Revit-family van het pannendak, zijn eveneens data van een aantal veel gebruikte hulpstukken aan de datasets toegevoegd. Zoals de linker en rechter gevelpan, de hoekige en halfronde vorst, vorstenhoed en de ventilatiepan. Er worden zowel geometrieën als de zogenoemde 2D detailcomponenten aangeboden. Daarnaast is er aan de Revit-family een uittrekstaat per toegepast type dakpan toegevoegd.

Uitbreiding BIM-generator Gevel

Vanwege het veelvuldige gebruik en behoefte, is het nu ook mogelijk om datasets te genereren van alle formaten gevelbakstenen van Wienerberger.

URL-link

De productgerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand. Voor aanvullende informatie is er ook een URL-link naar de technische informatie op de Wienerberger website opgenomen. Hier is alle informatie van de betreffende gevelbaksteen of dakpan te vinden. Meer informatie over de Wienerberger BIM-generator staat op de website. Daar is ook een instructievideo voor gebruik te bekijken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.