#Uitvoering

BIM texturen applicatie voor dakpannen

Monier heeft een BIM texturen applicatie ontwikkeld. De tool bevat de texturen van alle dakpanmodellen van Monier in alle beschikbare kleuren. De gebruiker krijgt hierdoor een goede indicatie van hoe het toekomstige dak eruit gaat zien.

De nieuwe BIM texturen zijn beschikbaar op de website van Monier. Aan ieder dakpanmodel is informatie gekoppeld over bijvoorbeeld werkende breedte van de dakpannen, latafstanden, gewicht, hoogte en er is een weblink naar de complete productinformatie. Architecten en ontwikkelende aannemers kunnen hiermee in een vroeg stadium hun ontwerp compleet maken. Als de gebruiker tevens een calculatieprogramma aan het 3D BIM model heeft gekoppeld, kan er ook sneller gecalculeerd worden.

De Monier Texturen & BIM Material Library kan toegepast worden in diverse modelleer applicaties. De informatie is beschikbaar in IFC en Revit en als los bestand per type dakpan. “Iedereen die thuis is in BIM kan er direct mee werken”, zegt Dakservice manager Jan van Leeuwen van Monier. “Mochten er vragen zijn van gebruikers, dan biedt onze technische afdeling Dakservice uiteraard de gewenste ondersteuning.”

De introductie van deze BIM texturen applicatie is overigens pas een eerste stap. In de volgende versie is op detailniveau te modelleren en kan er veel meer data mee worden gegenereerd. Denk aan milieuprestaties en kostengegevens.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.