#Uitvoering

BIM-tool Terca gevelbakstenen beschikbaar

Wienerberger heeft een online BIM-tool ontwikkeld voor de Terca gevelbakstenen. Gebruikers van de Autodesk Revit kunnen deze gevelbakstenen met alle bijbehorende technische informatie eenvoudig toevoegen aan hun digitale 3D-gebouwmodel of BIM-bibliotheek.

In de BIM-tool combineert Wienerberger de informatie over Terca gevelbakstenen met een op maat gegenereerde textuur van de gekozen baksteensortering.

“De baksteen-gerelateerde informatie staat voor een groot deel in de ‘Material Browser’ van het Revit-bestand”, legt Koen de Paepe, Bouwtechnisch adviseur bij Wienerberger uit. “Om dit Revit-bestand niet onnodig groot te maken, is er ook een URL-link opgenomen naar de baksteensortering op de website.” Gebruikers vinden daar aanvullende informatie over de Terca gevelbakstenen. De meegeleverde handleiding laat zien hoe gebruikers de Revit-bestanden kunnen inlezen en hoe de textuur aan de ‘wall’ kan worden toegevoegd.

Op dit moment heeft Wienerberger alleen een BIM-tool beschikbaar voor Terca gevelbakstenen. Vergelijkbare tools voor Porotherm binnenmuurstenen en Koramic dakpannen zijn in de maak.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.