Partnercontent
#Uitvoering

Boren en schroeven waar en wanneer je maar wilt

Vroeger hadden alle elektrische gereedschappen een snoer met een stekker. Maar tegenwoordig kun je gelukkig ook kiezen voor een snoerloze variant met oplaadbare batterij. Een bekend voorbeeld hiervan is de accuboormachine. De vraag is natuurlijk: wanneer kun je nou het beste welke machine pakken? Een traditionele boormachine met snoer is meestal prima als je kunt klussen in de buurt van een stopcontact. Het wordt pas lastig als je op plekken moet zijn waar geen stroompunt te vinden is, want dan moet je gaan zeulen met een verlengsnoer of kabelhaspel – een heel gedoe dus. En als je meerdere kleine klusjes in en rond het huis wilt opknappen, betekent het de hele tijd: stekker erin stekker eruit. Ook geen pretje. Tenslotte zijn er wel eens klussen op plekken waar je gewoon minder goed bij kunt met een ‘standaard’ boormachine.

Het gemak van een accuboormachine

Voor al dit soort situaties is een accuboormachine de perfecte oplossing. Want die maakt snoerloos boren en schroeven heel erg makkelijk. Om te beginnen is een accuboormachine lekker compact, vrij licht en ligt hij comfortabel in de hand. Daarmee is hij dus super flexibel en hanteerbaar, ook op lastig bereikbare plaatsen. Heerlijk als je bijvoorbeeld rap een gipswandje of een schuin plafond op rachels wilt vastzetten. Verder kun je moeiteloos van de ene naar de andere klus switchen, waardoor het werk veel sneller opschiet. Met een tweede accu bij de hand valt het werk trouwens ook nooit stil, want terwijl je de ene accu gebruikt laad je de andere op. Normaal gesproken kan een goede accuboormachine probleemloos alle gangbare boortjes en bitjes aan, dus één machine is genoeg voor al je klussen. En afhankelijk van merk en type zitten er ook nog slimme extra’s op zoals een LED-verlichting of een klopfunctie. Kortom, het kan best handig zijn om voor een accuboormachine te gaan!

De beste keuze is voor iedereen anders

Stel, je bent ervan overtuigd dat een accuboormachine iets voor jou is. Welke moet je dan kiezen? Geen eenvoudige vraag, want de ene accuboormachine is de andere niet. Elk merk levert weer zijn eigen prestaties en heeft zijn eigen opties en specs. De gemiddelde doe-het-zelver zal vaker in hout, mdf en dergelijke willen boren en schroeven, maar niet per se in staal of beton. Dan kan een eenvoudige en betaalbare accuboormachine al gauw een goede keuze zijn. Ben je meer het type ‘professional’ en wil je de accuboor om de haverklap of lang achter elkaar gebruiken? Dan zul je een niveautje hoger moeten mikken en kiezen voor een allround kwaliteitsmachine met een krachtige accu, liefst een reserveaccu, een snelle laadtijd, een robuuste constructie en de nodige opties. Dat zie je vaak wel terug in de aanschafprijs, maar ook voor een accuboormachine geldt doorgaans: alle waar naar zijn geld. Dus niet alleen de kwaliteit en de mogelijkheden van de machine zijn bepalend voor de beste keuze, maar ook jouw budget en de klussen die je ermee wilt doen. Daarom adviseren we altijd om eerst thuis goed te kijken en vergelijken. Hoe beter je dat doet, des te meer plezier heb je later van je accuboormachine.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Dit artikel is partnercontent van Gereedschapsmeister.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.