Productcase
#Uitvoering

Bostik Premium Aware: Bouwen met duurzaamheid als doel

Zelfs lijmen en kitten moeten tegenwoordig duurzaam zijn én de allerhoogste kwaliteiten bevatten. Niet alleen door de toenemende vraag van eindgebruikers, maar ook door toenemende regulering. Zo is het belangrijk dat producten kunnen worden toegepast in onder andere LEED- en BREEAM-projecten.

Bostik is een wereldwijde speler op het gebied van lijm- en afdichtingsoplossingen en maakt deel uit van het grote Franse chemieconcern Arkema. Met de duurzame lijn ‘Bostik Premium Aware’ neemt het bedrijf een grote stap in de groene richting. Steeds meer groothandels en bouwmaterialenzaken nemen de productlijn op in hun assortiment.

Duurzame bouwindustrie

De bouwindustrie richt zich steeds meer op duurzaamheid. En dat niet alleen in de ontwerp- en de bouwfase, maar ook in de periode van het gebruik daarna. Duurzame gebouwen zijn beter voor het milieu en energiezuiniger in het gebruik dan die uit de traditionele bouw. En nog belangrijker, ze zijn gezonder voor de natuur, bewoners en gebruikers.

Bostik merkte dat ook de behoefte van haar klanten en toeleveranciers, om een bijdrage te leveren aan een beter milieu, fors toenam. Daarnaast is Bostik al tijden bezig om als chemieconcern toch zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te werken. Die factoren resulteerden in de lancering van Bostik Premium Aware. Dirk Vermeulen, salesmanager bij Bostik Benelux B.V. zegt daarover: “Dit zijn werkelijk de best beschikbare innovatieve kwaliteiten en de producten zijn breed inzetbaar.

Doordat ze de hoogste emissie-certificeringen hebben, zoals EC1PLUS, A+ en/of M1, zijn ze ook geschikt voor LEED- en BREEAMprojecten. De acht producten zijn het minst schadelijk voor milieu, de verwerkers en de uiteindelijke gebruikers van een pand.

Inmiddels ook in het bezit van EPD’s

Bostik Premium Aware is een minder milieubelastend assortiment met de allerhoogste kwaliteiten én de hoogste duurzaamheid. Inmiddels zijn alle producten nu ook in het bezit van een EPD, de internationaal erkende milieuproductverklaring. EPD’s geven architecten, ontwerpers en andere professionals meer begrip van de milieu-impact van een product en voldoen daarmee nog beter aan de internationale duurzaamheidsnormen voor projecten.

Waarom PREMIUM?

  • Meest innovatieve kwaliteiten
  • Perfecte oplossing voor iedere toepassing
  • Lange levensduur

Waarom AWARE?

  • Duurzaam; vriendelijk voor gebruiker én milieu
  • Geschikt voor LEED- en BREEAM-projecten in voorschrijvende markten
  • Hoogste emissie-certificeringen; EC1PLUS, A+ en/of M1

Dit artikel is partnercontent van Bostik.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.