#Uitvoering

Bouwbedrijf verplaatst kelderbak met vijzels

Bouwbedrijf Huurdeman heeft een 650 ton zware kelderbak van een woning in Leusden verplaatst met behulp van vijzels. De kelder was door een meetfout aan de voorzijde 2 meter en aan de achterzijde 1 meter over de erfgrens gebouwd.

Grond overkopen van de toekomstige buren was geen optie, een deel van de kelder afbreken vanwege de L-vorm ook niet. In 4 weken is vervolgens een plan bedacht, doorgerekend en getest om de kelder te verplaatsen met behulp van hydraulische vijzels. Dat moest vanwege de bouwvak van het betrokken vijzelbedrijf Freyssinet afgelopen week gebeuren. “De goede samenwerking, korte lijnen en het snelle schakelen waren echt nodig om dit te kunnen bereiken”, zegt technisch directeur Remco Swaab van Bouwbedrijf Huurdeman uit Amersfoort. De kelder is donderdag en vrijdag verplaatst met behulp van 4 vijzels die elk 150 ton drukken.

Timelapse

Bekijk hier een timelapse van het project:

https://www.youtube.com/watch?v=Cxr7x73aG9o

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.