#Uitvoering

‘Bouwen aan een goede schil’ geactualiseerd

De brochure ‘Bouwen aan een goede schil’ van het Lente-akkoord is herzien en geactualiseerd. Ook is er een nieuwe versie van de factsheet ‘Drievoudig glas en bijpassende kozijnen’.

Energiezuinig en comfortabel wonen begint bij een goede gebouwschil: thermisch isolerend, kierdicht en zonder koudebruggen. Daarvoor is een gedetailleerd ontwerp nodig dat met gebruikmaking van de juiste materialen op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd, en goede ventilatievoorzieningen bevat.

In juni 2013 publiceerde het Lente-akkoord de brochure ‘Bouwen aan een goede schil’. Vanwege de aanhoudende belangstelling voor deze publicatie is de inhoud geactualiseerd met de regelgeving van 2015 en opnieuw gedrukt. De brochure biedt praktische handreikingen en inzichtelijke foto’s die laten zien hoe het wél en niet moet. De inhoud is gebaseerd op de lessen van enkele projecten die een ‘excellente energieprestatie’ realiseren.

Drievoudig glas

Ook is er een nieuwe versie van de Lente-akkoord factsheet ‘Drievoudig glas en bijpassende kozijnen’, met hierin aanbevelingen, voorbeelden, kosten & baten en een overzicht van voor- en nadelen voor de eindgebruiker. De technische ontwikkelingen gaan snel op dit terrein. Deze vernieuwde factsheet vervangt de eerste versie van december 2013.

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.