#Uitvoering

Bouwschade: Scheuren en doorbuiging vloer door wijziging spantconstructie

In de tussenwanden op de eerste verdieping is veel scheurvorming waarneembaar.

De nieuwe eigenaren van een sterk verouderde woning laten de zolder van het huis uitvoerig verbouwen. Na deze renovatie blijkt op diverse plaatsen in huis scheurvorming te zijn ontstaan. Onderzoek wijst uit dat de spantconstructie dusdanig is veranderd dat de spatkrachten niet meer worden opgevangen.

Een jong stel koopt een tussenwoning en besluit om de behoorlijk verouderde woning flink aan te gaan pakken. Hiervoor wordt een aannemer ingeschakeld. Een essentieel onderdeel van de verbouwing is het bruikbaar maken van de zolder. Hiervoor wordt de vloer beloopbaar gemaakt en is een dakkapel geplaatst. Tevens vindt er een aanpassing plaats van het midden in de ruimte aanwezige spant.

De verbouwing verloopt op zich soepel en volgens planning. Echter ongeveer een half jaar nadat het stel in de woning is gaan wonen, en dus ook de zolder in gebruik heeft genomen, ontstaan scheuren in de muren van de eerste verdieping en begint de zoldervloer aan de zijkanten te verzakken. De aannemer en de architect worden erbij gehaald en beschuldigen vervolgens elkaar dat er iets niet goed is gedaan. Er wordt gezamenlijk besloten een onafhankelijk deskundige in te schakelen om de zaak te onderzoeken.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.