#Uitvoering

Calculatietools voor optimaal zaagplan en houtprijs

Hardhouthandel Hotim maakt op een nieuwe website twee calculatietools beschikbaar voor de hele houtbranche. De ZaagMaat is een afkorttool waarmee het optimale zaagplan wordt berekend. Met de andere tool, de RekenMaat, kunnen berekeningen van prijs per kuub (m3) naar prijs per meter (m1) of meters naar m3 worden gemaakt.

“Ruw hout wordt in m3 prijzen verkocht, niet in meterprijzen zoals doorgaans wel wordt gedaan voor geschaafd hout en eindproducten”, legt de heer Kemps, directeur van Hotim, uit. “Het omrekenen van m3 naar m1 is voor ons een eenvoudig rekenkunstje, maar uit persoonlijke ervaring weten wij hoe lastig het is voor menig timmerfabriek om die calculatie te maken. Zo is ook het berekenen van het optimale zaagsplan voor veel van onze klanten een kleine nachtmerrie.”

De tools zijn te vinden op de website van Hotim.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.