#Uitvoering

Coating maakt tegelvoeg water- en vuilafstotend

Tegelvoegenspecialist Proftix brengt een coatingproduct op de markt onder de merknaam VoegXpert. Dit is een coating op waterbasis die in de voeg trekt. Het maakt de tegelvoeg water- en vuilafstotend en, omdat de coating in de voeg trekt, laat die niet meer los.

VoegXpert is in 8 verschillende standaardkleuren te krijgen, van spierwit tot antraciet. Daarnaast is er een premiumvariant die, op bestelling, in elke gewenste kleur leverbaar is. “Ik heb daarmee een goedkope oplossing voor schimmelaanpak, nette en duurzame renovatie, kleurcorrectie en blijvende bescherming tegen vocht en vuil”, aldus de Limburgse ondernemer Roy Croes. Hij ontdekte het middel enige jaren terug in het buitenland en verwierf onlangs een exclusieve verkooplicentie voor Europa. De voegenspecialist stuurt zijn bedrijf Proftix daarmee een heel nieuwe kant op, van de aannemerij naar sales en distributie.

Croes realiseert zich dat hij zich in een heel nieuwe tak van sport begeeft. Toch is hij er gerust op dat hij zich niet gaat branden aan deze onderneming. “Ik werk al jaren met dit product en er is heel veel vraag naar.” Hij heeft naar eigen zeggen goud in handen. “Er zijn weliswaar bleekmiddelen en coatings op de markt, maar beide productgroepen leveren geen professioneel resultaat. De bleekmiddelen werken maar even en coatings hechten onvoldoende en zien er ‘opgeschilderd’ uit. Geen mooi gezicht dus.”

Geschillen

Veel aannemers zijn volgens hem daarom op zoek naar een coating die tegelvoegen duurzaam beschermen en kleurvast maken. Problemen met tegelvoegen vormen namelijk een groot probleem in de bouw. Niet zelden komen aannemers volgens Croes in onverkwikkelijke en kostbare geschillen terecht met hun opdrachtgevers wanneer tegelvoegen verkleuren. “Vaak worden ze dan helemaal uitgekrabd en opnieuw gevoegd. Ook worden complete tegelvloeren helemaal verwijderd en opnieuw gelegd.”

VoegXpert is onder meer te koop bij bouwgroothandels Raab Karcher, zowel online als in een groeiend aantal vestigingen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.