Praktijkcase
#Uitvoering

Combifor systeemvloeren licht, eenvoudig maar supersterk

Weijman Vastgoedonderhoud installeert de Combifor systeemvloer, bestaande uit stalen liggers, isolatieplaten en thermostrips.

Ze zijn er bij Weijman Vastgoedonderhoud blij mee. Na een eerste succesvol project in Krimpen aan den IJssel legt de aannemer uit Veenendaal nu ook in Montfoort de Combifor systeemvloer van leverancier Duofor. 69 woningen van woningcorporatie Groen West uit Woerden worden er mee uitgerust.

We bezoeken vandaag de bouwput in Montfoort. Hier worden enkele blokken met huurwoningen uit de zestiger jaren gerenoveerd en duurzamer gemaakt. “We nemen hier een rits aan maatregelen”, vertelt uitvoerder René Spaak van Weijman Vastgoedonderhoud. Hij neemt ons mee voor een kijkje achter de schermen. “Nieuwe dakplaten en pannen, HR++ glas, spouwisolatie, zonnepanelen en nieuwe vloeren. Er gebeurt veel. We nemen de woning volledig onder handen. De bewoners wonen tijdelijk ergens anders. Ze krijgen er straks een duurzame en comfortabele woning voor terug. Er is niet voor nul-op-de-meter gekozen, maar deze woningen gaan wel van energielabel D naar energielabel B. Een flinke stap dus. Een belangrijk onderdeel van de renovatie is de vloervervanging. We hebben gekozen voor een Combifor systeemvloer. Een bijzonder en mooi product.”

We nemen een kijkje in een huiskamer waar hard wordt gewerkt. Enkele medewerkers van Weijman Vastgoedonderhoud zijn bezig met de installatie van de vloer. Deze bestaat uit stalen liggers, isolatieplaten en thermostrips.

Goede ervaringen

René Spaak: “Wij hebben in Krimpen aan den IJssel goede ervaringen opgedaan met deze vloer. Het systeem heeft veel voordelen: het isoleert goed en is licht, waardoor eenvoudig te hanteren. De liggers van het systeem kunnen getild worden door één persoon. Probeer dat maar eens met een betonnen ligger. De lichte materialen maken het mogelijk deze vloer snel te leggen. Het aanbrengen kan zelfs binnen een dag. Dat scheelt ook tijd. Verder is er maar weinig opslagruimte nodig voor de losse onderdelen op de bouwplaats.”
De vloer is volgens René Spaak erg stevig. De sterkte komt voort uit de stalen ligger. Hierdoor is er geen constructieve betonvloer nodig om de vloer sterk en stijf te maken. “Dit scheelt dus veel tijd bij verbouw zoals op deze locatie, maar zeker ook bij nieuwbouw.”

Perfect passend

Vanuit Duofor zijn de mensen van Weijman Vastgoedonderhoud goed begeleid bij het toepassen van deze vloer. Het systeem werkt logisch, zegt René Spaak. “Onder de stalen liggers worden thermostrips aangebracht. Deze dragen de isolatieplaten en dienen ook als ‘koudebrugisolator’ van de stalen ligger. De liggerlengte kan traploos versteld worden en speciale schuif-koppelstukken bieden uitkomst daar waar de maten teveel verschillen. Op deze manier krijg je een systeemvloer perfect passend. Deze flexibiliteit is een prettige eigenschap van de Combifor systeemvloer.”

Vliegensvlug

Intussen wordt er in de woonkamer flink doorgewerkt. Er worden gaten geboord om de stalen muurprofielen vast te maken. Een collega plaatst er meteen haakbeugels op waaraan de liggers worden gehangen. “Het gaat vliegensvlug. Wij zijn er erg tevreden over. In het begin moeten onze mensen er vaak even aan wennen. Waarom doen we iets anders dan we altijd al doen, vragen ze zich dan af. Maar nu ze de voordelen zien en herkennen, vinden ze het toch ook een mooi product.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Duofor.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.