#Uitvoering

Constructielijm met hoge eindsterkte

Bison Professional introduceert Hout Max, een zeer sterke en oplosmiddel- en isocyanaatvrije lijm voor het watervast verlijmen van vrijwel alle houtsoorten en bouwmaterialen. Het product is naar zeggen van de producent de eerste SMP-polymer ter wereld die voldoet aan D4 normering.

De Hout Max is een milieu- en verwerkersvriendelijke (hout)constructielijm met een hoge eindsterkte tot 110 kg per cm². Ook bij ruime passingen tot 4 mm behoudt de vullende lijm zijn kracht en is deze direct afmesbaar doordat de lijm niet (na)bruist. Met de komst van Hout Max behoren volgens Bison ook hardnekkige, zwarte lijmvlekken op de handen tot het verleden.

Houtsoorten

Hout Max is geschikt voor het watervast (D4) (vlak)verlijmen van vrijwel alle geschaafde en ongeschaafde houtsoorten onderling. Daarnaast is Hout Max ook geschikt voor de verlijming van vele andere bouwmaterialen zoals gips, (natuur)steen, (gas)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen. Het product kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht, is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen en is goed schuurbaar en overschilderbaar.

Normen

Bison Professional Hout Max voldoet aan de Europese normeringen NEN-EN 204/205 D4 en EN 14257 (Watt ’91) en is voorzien van het KOMO-certificaat ‘Lijmen voor niet-dragende toepassingen’. De lijm voldoet aan alle eisen op het gebied van vochtbestendigheid, temperatuurbestendigheid en lijmsterkte zoals beschreven in beoordelingsrichtlijn BRL 2339.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.