#Uitvoering

Convenant moet woninginbraken terugdringen

Bouwmarkten, ijzerwarenspeciaalzaken, overheid en politie hebben het Convenant Preventie Woninginbraken ondertekend. Ze gaan meer aandacht vestigen op het belang van goede sloten en andere inbraakwerende maatregelen.

De afgelopen jaren daalt het aantal geregistreerde woninginbraken. Toch zijn elk jaar nog steeds zo’n 42.000 mensen slachtoffer van woninginbraak. Uit cijfers van de politie blijkt dat de kans op inbraak van oktober tot en met januari 33% groter is dan in de overige maanden van het jaar. In 39% van de gevallen komen inbrekers binnen via de achterdeur, blijkt uit onderzoek van Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Tips ter beveiliging

De belangrijkste tips om woningen beter te beveiligen, zijn:

  • Goedgekeurde sloten en sluitingen op (garage)deuren, ramen en lichtkoepels. Te herkennen aan het SKG-logo met 2 of 3 sterren.
  • Anti-inbraakstrip bij de voor- en achterdeur. In bijna de helft van de inbraken (44%) wordt een koevoet of schroevendraaier gebruikt. Met anti-inbraakstrips is dat niet zomaar meer mogelijk.
  • Met glas naast de deur of een (digitale) deurspion is te zien wie er voor de deur staat.
  • Goede buitenverlichting, zoals een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor. Het pad achter het huis is daarbij ook een aandachtspunt.

Het Convenant Preventie Woninginbraken is een initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid en is ondertekend door de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, de Vereniging van Winkelketens in de Doe Het Zelf branche, DGN Retail (HUBO, Multimate), Hornbach, Praxis, DESTIL Prolians, Transferro (Probin), Nicovij (Profnorm, E-Norm en Lockmasters), Kluswijs, Intergamma, Bauhaus, Ferney en Quofi.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.