#Uitvoering

Dakelement met gipsvezelplaat

(Foto: Ruben Meijerink - APA Foto)

Kingspan Unidek introduceert een dakelement dat door toevoeging van een Fermacell-gipsvezelplaat direct klaar is om af te werken: Unidek Aero DeLuxe.

Voor strakke plafonds moet je traditioneel gezien eerst een regelwerk aanbrengen en daar vervolgens gipsplaten op monteren. Niet met Unidek Aero Deluxe. Het isolerende dakelement is aan de binnenzijde namelijk al voorzien van een gipsvezelplaat. Na montage kan de binnenzijde dus direct worden afgewerkt met bijvoorbeeld stucwerk, verf of behang.

Meest brandveilige dakelement

Door de toevoeging van gipsvezel die direct aan de binnenzijde van het plafond zit, is Unidek Aero DeLuxe meteen ook het meest brandveilige dakelement in het assortiment van Kingspan Unidek. Het element heeft de brandclassificatie B-s1-d0, de hoogst haalbare klasse.

Geluidwerend en luchtdicht

Het dakelement is uitermate geluidwerend dankzij de gipsvezelplaat en is geschikt voor vrijstaande en geschakelde woningbouw. Bij vrijstaande woningbouw bieden de geluidwerende eigenschappen extra comfort met betrekking tot geluid van buiten. De Rw-waarde is 36 dB. Als de elementen op de juiste manier en met de juiste toebehoren worden verwerkt, heeft Unidek Aero DeLuxe een uitstekende luchtdichtheid (klasse 3).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.