#Uitvoering

Dakramen reageren op binnenluchtkwaliteit

Dakramen die zelfstandig open en dicht gaan op basis van het weer en de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis: Velux Active with Netatmo is een smarthome-systeem dat de binnenluchtkwaliteit reguleert met hightech sensoren en weer-apps. Dakramen, raamdecoratie en rolluiken zijn door de connectie met de Apple HomeKit ook voor het eerst spraakgestuurd te bedienen.

De co-productie van Velux en het Franse tech-bedrijf Netatmo, kan geheel zelfstandig ‘denken’ en handelen. Slimme sensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem om dakramen en lichtkoepels te openen of te sluiten – alles zonder tussenkomst van de bewoner.

Voor nog meer gemak biedt Apple’s spraakgestuurde assistent Siri uitkomst: Velux Active is te koppelen aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple. “Wij zijn benieuwd hoe consumenten deze nieuwste smarthome-innovatie ontvangen,” vertelt Dennis Herremans, product manager bij Velux Nederland. “Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder.”

Ventilatie en oververhitting

Het smarthome-systeem is zo geprogrammeerd dat dakramen automatisch opengaan om het huis te ventileren wanneer dat nodig is. Het apparaat kan ook rolluiken en buitenzonweringen sluiten om oververhitting in huis te voorkomen. Het systeem vergelijkt de situatie in huis met de weersverwachtingen en berekent of het openen of sluiten van ramen, raamdecoratie of zonwering het binnenklimaat verbetert.  De regensensor in het Velux Integra dakraam bepaalt óf het raam geopend kan worden.

App voor iOS en Android

Velux Active werkt met een bedieningsapp voor iOS en Android. Dankzij deze apps kan de consument dakramen, raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken monitoren en bedienen met een paar tikken op zijn smartphone. De koppeling met Apple HomeKit stelt gebruikers in staat thuis of op afstand hun binnenklimaat te beheren met hun iPhone, Ipad, Apple Watch, Apple TV en HomePod.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.