#Uitvoering

Dakvoetprofiel mét vogelmuisschroot

Ter bescherming van het dakbeschot op hellende daken ontwikkelde Wienerberger het Koramic Combidakprofiel 140. Een dakvoetprofiel met vogelmuisschroot in één. Het nieuwe ontwerp voorkomt doorschroeven en bespaart op de montagetijd.

Het Combidakvoetprofiel 140 is een dakvoetprofiel met vogelmuisschroot in één. Het profiel beschermt het dakbeschot of de dakplaat tegen weersinvloeden en opspattend water. De geïntegreerde vogelmuisschroot voorkomt dat vogels, muizen en ratten zich tussen het dakbeschot en het pannendak nestelen.

Klik-snelsluiting

Het profiel is gemaakt van polypropyleen, is 1035 mm lang en heeft een werkende lengte van 1000 mm. Dankzij de stijfheid van het materiaal en de klik-snelsluiting kan het zich onder wisselende temperaturen probleemloos zetten. De openingen zorgen voor voldoende ventilatie in de dakspouw en zijn klein genoeg om ongenode gasten buiten de deur te houden. De vogelmuisschroot heeft een kamhoogte van 75 mm, waardoor deze ook bij golvende dakpannen optimale bescherming biedt.

Samen met de markt

Wienerberger is samen met een industrieel ontwerpbureau en een groot aantal dakdekkers aan het werk gegaan om een beter product te ontwikkelen. “De dakdekkers willen een stevig profiel dat niet doorbuigt, gemakkelijk monteert en een strak eindresultaat geeft”, zegt productmanager Geert Kamps. “Op basis van hun wensen hebben we 3D-profielen geprint die de dakdekkers hebben kunnen testen. Al hun bevindingen hebben we meegenomen in het definitieve ontwerp.”

Doorschroeven voorkomen

Het Combidakvoetprofiel 140 is tevens voorzien van ovale schroefgaten met een opstaande rand. Deze voorkomen doorschroeven en daarmee het stuk schroeven van het profiel. In combinatie met de klik-snelsluiting ontstaat een strakke gootconstructie.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.