#Uitvoering

De Mar ontwikkelt dakenconfigurator

Hsb-leverancier De Mar heeft samen met Pardé BV een parametrische dakenconfigurator te ontwikkelen. Hiermee kunnen werkvoorbereiders en architecten zelf ontwerpen en calculeren.

Het doel van de configurator – Element Connect genaamd – is het elimineren van het engineeringstraject, inzicht en transparantie geven in parameters die van invloed kunnen zijn op de prijs, het verkorten van doorlooptijden en het industrieel kunnen vervaardigen van Slim Maatwerk.

Element Connect rekent op basis van constructieve tabellen, afmetingen, detailleringen, kapvormen en dakkapellen tot wel 10.000 dakindelingen door en komt zo tot de mooiste of goedkoopste oplossing.

Aantallen en prijzen

De dakelementen met unieke aanduiding worden in een winkelmandje zichtbaar met aantallen en prijzen. Momenteel is de zadelkap beschikbaar. Andere dakvormen volgen later. De configurator – waar vier jaar aan is gewerkt – wordt gefaseerd uitgerold in combinatie met een nieuw ontwikkeld dak, dat volledig automatisch vanuit de configurator geproduceerd kan worden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.