#Uitvoering / Partnercontent

De vele voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren worden steeds populairder. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord! Maar ben je ook al op de hoogte van de vele voordelen van deze vloersoort? In dit artikel geven we een handig overzicht van alle positieve punten. Zo kun jij goed bepalen of een PVC vloer geschikt is voor jouw klus.

Wat is een PVC vloer?

PVC is een afkorting van polyvinylchloride. De vloer is dus vergelijkbaar met vinyl, maar dan een stuk sterker. Het wordt opgebouwd uit verschillende lagen kunststof. Vooral de sterke en beschermde toplaag zorgt ervoor dat PVC vloeren zo ontzettend veel voordelen hebben.

Voordeel 1: Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer is om te beginnen erg onderhoudsvriendelijk. Je kunt het heel eenvoudig schoonmaken met een stofzuiger of een vochtig doekje. Vuil trekt er namelijk niet snel in. Het is hierdoor een hygiënische keuze.

Voordeel 2: Vochtbestendig

Gebruik een PVC vloer gerust in de badkamer, keuken of een andere vochtige ruimte. Het materiaal is namelijk vochtbestendig. Ideaal als je een moderne woonkeuken gaat creëren waarbij de vloer vanaf de woonkamer doorloopt in de open keuken.

Voordeel 3: Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Een PVC vloer is verkrijgbaar in oneindig veel verschillende kleuren en stijlen. Door de nieuwste technieken zijn de varianten met een houtstructuur nauwelijks te onderscheiden van het echte natuurlijke materiaal. Het is dus niet alleen een praktische optie, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur. We raden aan om een bezoekje te brengen aan een showroom of winkel zoals Thuisin, zodat je op je gemak allerlei soorten PVC vloeren kunt bekijken.

Voordeel 4: Lange levensduur

De vloer is voorzien van een hele sterke toplaag, waardoor het slijt- en krasvast is. Zelfs bij intensief gebruik gaat een PVC vloer nog jaren mee. Het is hierdoor ook een duurzame keuze.

Voordeel 5: Geluiddempend

PVC vloeren hebben bovendien een geluiddempende eigenschap. Deze vloer is dus erg geschikt voor in appartementen en gehorige woningen.

Voordeel 6: Te combineren met vloerverwarming

Een PVC vloer is zelfs goed te combineren met vloerverwarming. Het materiaal kan de warmte erg goed geleiden en voelt hierdoor altijd aangenaam aan.

Voordeel 7: Eenvoudig te leggen

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in de vorm van tegels of stroken. Deze zijn vaak voorzien van een handig kliksysteem (vergelijkbaar met kliklaminaat). Hierdoor is het erg eenvoudig om deze vloer te leggen én weer te verwijderen bij schade of een verhuizing. Let op: er zijn ook PVC vloeren die door professionals vastgelijmd moeten worden op de ondergrond.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.