#Uitvoering

Ding Dong

De snijdende, ijskoude wind trotserend stond ik van het weekend een nieuwe bel aan het voordeurkozijn te monteren. De oude had het begeven. Geen traan om gelaten; meteen een draadloze variant met 16 deuntjes aangeschaft. Om vervolgens gewoon weer voor ‘Ding Dong’ te kiezen, maar dat terzijde. De oude bel was al snel gedemonteerd, de gaten voor het nieuwe exemplaar geboord. Bij het schroeven ging het mis. Meteen al.

De meegeleverde schroef zat voor de helft in het kozijn toen de kop doldraaide. Slecht gereedschap gebruikt, hoor ik je denken. Ik kan je verzekeren dat dat niet het geval was. Als dochter van een aannemer heb je immers een reputatie hoog te houden. Tja, en dan. Dan wordt ‘even’ een nieuwe deurbel monteren een klus waarbij alle vindingrijkheid is gewenst. En warme handschoenen.

Welk schroefbitje ik ook probeerde, niets was een succes. De platbektang kreeg geen grip. De nijptang te veel, waardoor de schroef zijn kop verloor en ik nog verder van huis was. Het verdient geen schoonheidsprijs, maar ik heb de schroef – of wat er nog van over was – uiteindelijk zo ver mogelijk afgezaagd. Leek me de enige oplossing. Probleem opgelost.

Eigen schroeven werden mijn redding. Inmiddels galmt de ‘Ding Dong’ luid en duidelijk door het huis. Klus geklaard. Toch blijft het knagen: wat had ik het beste kunnen doen. Iemand de gouden tip bij een dolgedraaide schroef? Graag!

3 reacties op “Ding Dong

  1. Een likje boter of vaseline op de schroefdraad doet wonderen. Geldt ook voor zware schroeven die je in plafondplug wilt draaien. door het smeermiddel glijdt de schroeg soepel naar binnen en zet je hem toch moervast

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.