Partnercontent
#Uitvoering

Dít zijn de 8 redenen om voor een PVC vloer te kiezen

Er zijn veel soorten vloeren om uit te kiezen in een woning. PVC vloeren zijn een steeds populairdere keuze, omdat er veel voordelen zitten aan deze vloersoort. En dat is niet alles: door de verschillende opties qua looks past zo’n vloer in werkelijk ieder interieur. In deze blog lichten we de redenen toe om voor een PVC vloer te kiezen in huis: lees mee.

Een PVC vloer is eenvoudig te leggen

Het is natuurlijk ideaal als een vloer eenvoudig te leggen is. En met een PVC vloer is dat zeker mogelijk. Bij Kwantum kun je online PVC vloeren bestellen die je gemakkelijk in elkaar klikt. Met het zogenoemde klik PVC systeem is een vloer in een handomdraai gelegd. Hier komt geen speciaal gereedschap of lijm bij kijken. Zo kan iedereen aan de slag met het leggen van een mooie PVC vloer.

Weinig onderhoud aan een PVC vloer

Een PVC vloer is vrijwel onderhoudsvrij. De vloer is gemaakt van kunststof – een materiaalsoort die veel eenvoudiger schoon te houden is dan bijvoorbeeld hout. En dat is wel zo prettig. Zeker in een huishouden met kids of huisdieren. Even snel een doekje over de vloer halen en alles ziet er weer netjes uit.

Een duurzame optie

De onderhoudsvriendelijke aard van een PVC vloer maakt het ook een duurzame keuze. De vloer blijft een stuk langer mooi en netjes – en is op deze manier minder snel aan vervanging toe. Dat is niet alleen prettig voor de portemonnee, maar net zo goed voor het milieu. Verder is een PVC vloer relatief dun, wat betekent dat er maar weinig materiaal nodig is om een volledige vloer te leggen.

Een waterbestendige vloer

Waar bijvoorbeeld hout niet geschikt is voor water, is dat met een PVC vloer wel anders. En ook dat is een groot voordeel. Uiteraard in een ruimte als de badkamer, waar water al gauw zorgt voor veel schade aan een vloer. Maar eigenlijk is dit in het hele huis voordelig: zo zijn natte schoenen tijdens regenachtige dagen bijvoorbeeld ook geen probleem meer binnenshuis. Wel zo makkelijk.

Een PVC vloer is geluiddempend

Een PVC vloer dempt het geluid een stuk beter dan veel andere vloeren. Zeker bij een bovenwoning is dat een voordeel, om geluidsoverlast voor de onderburen te beperken. Maar het is net zo goed voordelig op de eerste of tweede etage in een eengezinswoning, zodat voetstappen op de verdieping eronder minder goed hoorbaar zijn.

Geschikt voor vloerverwarming

In moderne woningen wordt steeds vaker voor vloerverwarming gekozen. En ook daarbij is een PVC vloer een goede match. De warmte van de verwarming komt goed door de vloer heen, omdat de vloer warmtegeleidend is. Precies wat nodig is.

Prachtige looks met een PVC vloer

De designs van PVC vloeren zijn vandaag de dag zo goed, dat zo’n vloer er net zo mooi uitziet als echt hout, steen of beton. Zo geniet je dus van de vele voordelen die we hierboven hebben besproken, zónder in te leveren op de looks. Een PVC vloer is een plaatje in ieder interieur.

Uiteenlopende dessins om uit te kiezen

Een PVC vloer ziet er niet alleen prachtig uit, er zijn ook nog eens veel dessins om uit te kiezen. Of je nu een look van hout of steen wilt. En dat maakt dat zo’n vloer in ieder interieur én in iedere kamer passend is. De vloer is immers naar alle wensen aan te passen. Kortom: een PVC vloer is een ideale keuze in elke woning.

Dit artikel is partnercontent van Kwantum.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.