#Uitvoering

Doorbouwen met afbouwpakketten op maat

Afbouwpakket op locatie Hotel Amstelkwartier.

Je wilt als aannemer vooral doorbouwen. Maar daar komen steeds meer uitdagingen bij kijken. Saint-Gobain Solutions en Gyproc introduceren daarom Afbouwpakketten. Op maat gemaakte prefab werkpakketten, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en comfort.

“In de bouw zijn zaken als personeelstekort, Arbo-regelgeving, verhoogde eisen met betrekking tot kwalitatief en duurzaam bouwen én toenemende logistieke uitdagingen allemaal van grote invloed op de bedrijfsvoering”, zegt Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc en ISOVER. “Met onze Afbouwpakketten lossen we een groot deel van deze issues op voor alle betrokken partijen.”

Vijf niveaus

De Afbouwpakketten zijn in vijf niveaus beschikbaar. Het is mogelijk om Gyproc gipsplaten voor één ruimte in een pakket geleverd te krijgen met daarbij verschillende opties. Dit varieert van platen gezaagd op lengte, gestapeld naar gewenste montagevolgorde tot gipsplaten voorzien van sparingen.

BIM

Simon Scheepens, business unit manager van Interior Solutions, legt uit: “Om te beginnen kijken we samen met de aannemer en het afbouwbedrijf naar de gewenste prestaties voor een ruimte en adviseren in de toe te passen systemen. Indien gewenst kunnen we het BIM-tekenwerk uit handen nemen.”

Doordat alle systemen vooraf in BIM worden ingetekend, is een maatvaste uitvoering van alle systemen gewaarborgd en worden faalkosten voorkomen. Alle platen worden in de fabriek zo efficiënt mogelijk op maat gesneden en verpakt als pakket voor één ruimte. Hiermee gaat de bouwproductiviteit omhoog, wordt snijafval verminderd en is de werkplek op de bouw vrij van stof. De Afbouwpakketten worden op het gewenste moment geleverd op de bouw. “De productiviteit verhogen is één van de belangrijkste doelen van dit nieuwe concept. De belofte is niet voor niets: wij bouwen voor, u bouwt door”, aldus Scheepens.

Afbouwpakketten in de praktijk

Van Houten vervolgt: “Het succes van de Afbouwpakketten heeft zich al een aantal keer bewezen. Een voorbeeld is de bouw van het 288 kamers tellende Hotel Amstelkwartier, een Gyproc Trophy-project van Kwakman Afbouw BV. Per afzonderlijke hotelkamer is één Afbouwpakket met alle benodigde bouwmaterialen samengesteld. De pakketten zijn op vooraf bepaalde tijdstippen door Van Keulen Hout en Bouwmaterialen op de juiste verdieping en in de exacte hotelkamer geleverd. De monteurs en installateurs konden per hotelkamer deze Afbouwpakketten stapsgewijs afwerken om zo tot de afgesproken quota per dag te komen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.