#Uitvoering

Doorslijpmachine met accuaandrijving

Gevoed door een accu in plaats van aangedreven door een benzinemotor, en daarmee de eerste mobiele doorslijpmachine ter wereld: de STIHL TSA 230. Draadloos, flexibel en zowel binnen als buiten inzetbaar.

Of het nu om minerale bouwmaterialen, metaal of buizen gaat, voor klein slijpwerk binnen- en buitenshuis heeft STIHL onlangs de STIHL TSA 230 op de markt gebracht. Naar eigen zeggen de eerste doorslijpmachine met accuaandrijving ter wereld. De machine is klein en licht (5,6 kg inclusief AP 180 accu) van vorm. Naast de bekende gebruiksmogelijkheden in de hoogbouw, bij de aanleg van wegen en bij het plaatsen van leidingen maakt de emissievrije accutechnologie nieuwe toepassingen mogelijk voor bouwvakkers en dakdekkers of voor binnenhuisafwerking.

Accusysteem

De machine start met een druk op de knop. Eén acculading – uitgaande van de AP 180 accu – gaat volgens de fabrikant 20 minuten mee bij het in de lengte doorslijpen van ongeveer 48 dakpannen. Dit is mogelijk door de innovatieve STIHL lithium-iontechnologie in combinatie met een efficiënte elektromotor. Borstelloos en elektronisch geregeld. Aangezien de accu’s en laders van het STIHL accusysteem universeel inzetbaar zijn, kan elke beschikbare accu met voldoende capaciteit worden gebruikt. Opladen van de AP 180 accu met behulp van de AL 500 snellader duurt 25 minuten.

Stof

Met een doorslijpschijf van 230 mm kan de STIHL TSA 230 bouwmaterialen tot 70 mm dik doorsnijden. Klein slijpwerk is geen punt; fijn werk al evenmin. De ergonomische handgreep zorgt daarbij voor een nauwkeurige en comfortabele besturing. Vooral handig: de machine is zeer geschikt voor droog slijpwerk, maar door de standaard wateraansluiting met snelkoppeling zo klaar voor nat doorslijpen. Daarbij wordt het stof dat ontstaat effectief gebonden. Voor stofarm werken bij droog slijpwerk binnenshuis is een dieptebegrenzer met afzuigaansluiting verkrijgbaar als toebehoren.

De doorslijpmachine met accuaandrijving is inmiddels verkrijgbaar in de vakhandel.

 

Specificaties STIHL TSA 230

  • Maximale snijdiepte 70 mm
  • Doorslijpschijf 230 mm
  • Start met een druk op de knop
  • Gewicht zonder/met accu 3,9 kg/5,6 kg
  • Standaard met AP 180 accu en AL 500 snellader
  • Richtprijs 899 euro incl. btw

Dit artikel verscheen in november 2014 in het blad Aannemer. Klik hier voor een (proef)abonnement.

Beeld: STIHL

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.