Partnercontent
#Uitvoering

Drie verschillende soorten behang voor jouw kantoor

Wil jij je kantoor verbouwen? Behang is één van de opties die er beschikbaar is om jouw kantoor een nieuwe uitstraling te geven. Maar, wist je dat er verschillende soorten behang zijn waar jij uit kunt kiezen? In dit artikel zetten wij drie verschillende soorten behang die aannemers aanraden, en hun eigenschappen voor jou uiteen.

Glasvezelbehang

Het eerste soort behang, is het glasvezelbehang. Dit soort behang is gemaakt van samengeperste glasvezels. Glasvezelbehang is een behangsoort waarin een patroon zichtbaar is. Om deze reden vinden aannemers deze behangsoort zeer geschikt om bijvoorbeeld oneffenheden en scheurtjes in de muur een stuk minder zichtbaar te maken. Een andere eigenschap van deze behangsoort is dat deze iets dikker is. Dankzij haar dikte kan het glasvezelbehang de imperfecties in jouw muur goed wegwerken. Het glasvezelbehang is daarom ook goed te gebruiken in een kantoorpand voor jouw bedrijf, die renovatie nodig heeft. Verder beschermt het glasvezelbehang jouw bedrijfskantoor tegen eventuele nieuwe scheurtjes. Zo blijft jouw kantoor er altijd netjes uitzien voor klanten. Een laatste voordeel van het glasvezelbehang is dat dankzij het patroon, zich minder gemakkelijk organismen in het behang kunnen gaan nestelen. 

Glasvliesbehang

De tweede behangsoort die we in dit artikel bespreken, is het glasvliesbehang. Aannemers geven aan dat deze behangsoort is gemaakt van glasvezels die samengedrukt zijn. In tegenstelling tot het glasvezelbehang, heeft het glasvliesbehang geen textuur. Een ander verschil tussen deze behangsoort en het glasvezelbehang, is dat het glasvliesbehang een stukje dunner is. Zo is glasvliesbehang een uitstekend alternatief voor stucwerk en kan deze naadloos op de wand in jouw nieuwe kantoor worden aangebracht. Deze behangsoort is daarnaast ook goed overschilderbaar. 

Renovliesbehang

Volgens aannemers onderscheid deze behangsoort zich van de andere, bovenstaande behangsoorten doordat er ook papier aan deze samenstelling is toegevoegd. Dankzij de toevoeging van papier, is het renovliesbehang iets minder stevig. Verder kun je deze behangsoort ook gebruiken als alternatief voor stucwerk aangezien het renovliesbehang ook geen patroon heeft. Je kunt bij renovlies behang kiezen tussen verschillende diktes, waarbij een dikkere variant beter werkt bij het camoufleren van scheurtjes en deukjes in je muur. Verder is deze behangsoort goed overschilderbaar en werkt deze brandvertragend.

Zo zijn er dus verschillende soorten behang waar je uit kunt kiezen wanneer je voor een nieuwe muurbedekking gaat. Vind je een reliëf op jouw kantoorpand mooi? Dan is het glasvezelbehang een goede keuze voor jou. Of wil je juist graag de look van stucwerk nabootsen? Dan kun je kiezen tussen glasvliesbehang en renovliesbehang aangezien deze beide geen patroon hebben. Heb je een nieuw pand gekocht met veel oneffenheden in je muur die je graag zou willen camoufleren? Dan zijn glasvezelbehang en een dikkere variant van het renovliesbehang wellicht goede opties voor jou.

Dit artikel is partnercontent van Uwglasvezelbehanger.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.