#Uitvoering

Droogbouw alternatief voor breedplaatvloer

Beeld: Slimline Buildings B.V

De Villavloer van Slimline Buildings is een droogbouw alternatief voor de breedplaatvloer, geschikt voor toekomstbestendige woning- en villabouw.

De Villavloer is een gestandaardiseerde constructieve vloer die volledig past binnen bestaande bouwmethodes. De zelfdragende prefab vloerplaten bestaan uit een dunne betonnen plafondschil met ingestorte stalen liggers die zijn voorzien van een vast patroon doorvoersparingen voor de gebouwinstallaties.

De installatieruimte in de vloer blijft hol; op de liggers wordt een zwevende topvloer geplaatst. De installaties blijven bereikbaar en de indeling kan worden aangepast zonder constructief ingrijpende verbouwingen. Dankzij de optioneel prefab geïntegreerde plafondkoeling en vloerverwarming wordt een energie-zuinig, comfortabel binnenklimaat gerealiseerd. 

Slimline Buildings maakte tot dusver het Slimline vloersysteem voor hoogbouw en utiliteitsbouw en de KanaalBreedPlaat voor seriematige woning- en appartementenbouw. De Villavloer is geschikt is voor individuele woning- of villabouw. “Om praktische en productietechnische redenen konden we met Slimline en KanaalBreedPlaat niet aan die vraag voldoen”, zo zegt Xander Vos, directeur van Slimline Buildings.

Overspanning tot 11 meter

“Bij het tekenen van een unieke woning verwerkt een architect graag zoveel mogelijk wensen van de opdrachtgever in het ontwerp. Met vrije overspanningen tot 11 meter overspannen en mogelijkheden voor balkons, uitkragingen en vides biedt Villavloer grote ontwerpvrijheid.”

Stempelvrij opleggen

Voor bouwers zijn met name de natte betonstort, noodzakelijke onderstempeling, inflexibiliteit veel gehoorde ergernissen van traditionele vloeren. “De brede prefab Villavloer vloerplaten worden stempelvrij opgelegd op alle typen bouwmuren. Dankzij eenvoudige schroefverbindingen vormen de platen samen een constructieve schijf.”

De Villavloer is vanaf 1 april verkrijgbaar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.