#Uitvoering

Droogstapelsysteem Drystack op beurs Gevel

Foto: Drystack

Drystack is een nieuw droogstapelsysteem voor bakstenen. Bedenker Dennis Deen, voormalig eigenaar van een metselbedrijf, houdt een presentatie over Drystack op de beurs Gevel. Deze vakbeurs informeert architecten, adviseurs, opdrachtgevers en bouwers over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gebouwschil en wordt gehouden van 28 tot en met 30 januari in Ahoy Rotterdam.

Er is elke dag een programma met lezingen. Die van Deen is op donderdag 30 januari om 14.30 uur in het Innovatietheater. Deen schrijft op de website over de aanleiding voor Drystack:

“De langdurige crisis maakte dat ik alles goed op een rijtje heb gezet. Niet alleen liep het aantal metselaars terug, ook is traditioneel metselen met specie moeilijk. Je bent altijd afhankelijk van de weersomstandigheden én van het vakmanschap van degene die het legt. Bij regen of vorst ligt het werk stil, met alle gevolgen van dien. Bovendien zorgt de specie voor CO2 uitstoot en maakt de combinatie met baksteen het meteen tot niet te recyclen puin. Kortom, het probleem lag niet bij de baksteen, maar bij de specie. Zo ontstond het idee voor drystack. Geen specie, wel de kwaliteit.”

Nationale Schildersvakprijs 2020

Project in uitvoering

Het eerste grote project is inmiddels in uitvoering met het systeem. Dit betreft een project van de Slokker Bouwgroep in Hoorn (zie video).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.