#Uitvoering

Eén accu-systeem voor gereedschap van 9 fabrikanten

Negen fabrikanten van elektrisch gereedschap presenteren een gemeenschappelijk accu-systeem. Zo kunnen professionele vakmannen met één accu machines van verschillende merken bedienen. De basis van het Cordless Alliance Systeem (kortweg CAS) is de accu-technologie van Metabo. De andere fabrikanten die meedoen zijn Rothenberger, Mafell, Collomix, Eisenblätter, Eibenstock, Starmix, Haaga en Steinel.

Metabo zet al enige jaren in op de snoerloze bouwplaats en innoveert op accutechnologie. De nieuwste generatie van de Metabo LiHD-accu-packs levert in de 18 Volt-uitvoering met 10 accu-cellen een vermogen van max. 1.600 Watt bij een capaciteit van 8.0 Ah. “Met LiHD hebben wij zelfs voor toepassingen waarvoor zeer veel energie nodig is voldoende vermogen. Daarom kunnen wij tegenwoordig elk elektrisch gereedschap als accu-machine bouwen – en wel zo dat deze aan de eisen voldoet van professionele gebruikers wat vermogen en duur betreft”, aldus directeur Horst Garbrecht van het bedrijf uit het Duitse Nürtingen.

Aan de professionele gebruikers heeft men ook gedacht toen het idee voor CAS ontstond. “Wij spreken intensief met de gebruikers over hun eisen- en wensenpakket. En in veel van deze gesprekken staat één wens helemaal bovenaan: de flexibiliteit om met slechts één accu-systeem en de machines van verschillende merken te kunnen werken. Bij machines met snoer is dat natuurlijk ook geen probleem, daar is het stopcontact de universele interface van alle merken. Maar de accu-systemen van de afzonderlijke merken zijn tot nu toe niet onderling uitwisselbaar. Dat willen wij in ieder geval voor de machines van de CAS-partners veranderen. Zo hebben de gebruikers twee mogelijkheden: de keuze om zonder snoer te werken – en die om machines van verschillende merken net als bij gesnoerde machines te kunnen combineren”, zo legt Garbrecht de basisgedachte van CAS uit.

Gezamenlijk merk voor herkenbaarheid

“Daarbij zou technisch gezien geen eigen merk voor de samenwerking noodzakelijk zijn. De uitwisselbaarheid van accu-packs, laders en machines zou ook een feit zijn, als alle producenten de desbetreffende componenten onder hun vaste merken zouden verkopen. Maar natuurlijk is het samenwerkings-merk voor de informatie van de gebruikers enorm belangrijk. Zonder CAS zouden zij niet makkelijk kunnen herkennen welke producenten met hetzelfde accu-systeem werken en daarom onderling 100% uitwisselbaar zijn.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.