#Uitvoering / Partnercontent

Een multifunctionele houten schuur steeds populairder

Als bouwer van een huis, appartement of bedrijfspand ligt de focus meestal op het hoofdgebouw. Zeg maar de plaats waar iemand komt te wonen of werken. Dit gaat, of in opdracht van een bedrijf of particulier, of in de vorm van een groter project in een bepaalde wijk of straat.

De inbreng van een aannemer kan per project variëren. Over het algemeen heeft de aannemer de leiding binnen het te realiseren bouwproject. Dat werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit de coördinatie en realisatie van het bouwproject. Maar ook het bouwrijp maken van de grond tot het eventueel sleutelklaar opleveren van de opdracht. Per project kan dat variëren.

Er heerst op dit ogenblik een veel grotere vraag aan woningen dan dat er aanbod is. Voor aannemers is het dus een drukke tijd. Omdat niet iedereen het budget heeft om een nieuwbouw huis te kopen, wordt er tegenwoordig meer geld besteedt aan de upgrade van een huis middels verbouwing of uitbreiding. Die uitbreiding kan bijvoorbeeld bestaan uit een aanbouw, een dakkapel of het opnieuw indelen van een bestaande woning zodat er meer leefruimte beschikbaar komt.

Multifunctionele schuur

Wie overwaarde in zijn of haar huis heeft kan dat gebruiken voor een verbouwing of bijvoorbeeld het plaatsen van een houten douglas schuur. Als aannemer is het belangrijk om te weten dat er naar de klassieke houten schuur met plaats voor fietsen en tuinspullen steeds minder vraag is. Door de toegenomen bouwcomplexiteit van deze tegenwoordig multi-functionele houten schuren kan het zijn dat er de hulp wordt ingeroepen van een aannemer. Die schuur wordt tegenwoordig zeer luxe ingericht waarbij alle noodzakelijke faciliteiten zoals water en elektriciteit meer gewoonte dan uitzondering zijn. Omdat nog steeds meer mensen thuis werken kan een houten schuur ook de functie in zich hebben als thuiswerkplek. Dit zijn de trends waar de aannemer van nu op in moet kunnen spelen.

Duurzaam

De vakkennis op het gebied van duurzaamheid speelt bij de meeste projecten een essentiële rol. Bij een multifunctionele schuur kan de vraag van de opdrachtgever zijn dat deze geheel zelfvoorzienend is. Hierbij zal er een functie voor een installateur zijn die bijvoorbeeld zonnecellen op het dak kan plaatsen of er in ieder geval voor kan zorgen dat de stroomvoorziening op een veilige manier vanaf het woonhuis loopt. De kennis en mogelijkheden om wel of niet te kiezen voor een bepaalde houtsoort moet zeker aanwezig zijn. Niet alleen omdat verschillende houtsoorten andere eigenschappen hebben, maar ook het feit of een bepaald soort hout al dan niet duurzaam is of op een natuurvriendelijke manier is gegroeid.

Douglas

Zo kan er binnen een bouwproject gekozen worden voor houten schuren waar met Douglashout gewerkt gaat worden. Deze naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar. De afgelopen jaren is de bekendheid van Douglas houten schuren en daarmee het gebruik van deze Douglashout flink toegenomen. Douglashout heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Douglas hout gaat onbehandeld gemiddeld zo’n 10-15 jaar mee.

Dit artikel is partnercontent van Keurhorst Houtbouw.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.