Partnercontent
#Uitvoering

Een slim huis is comfortabel, energiezuinig en veilig

In de herfst en winter stellen we andere eisen aan onze woning dan in de zomer. Niet voor niets zijn zomerhuizen in een warm land anders dan de huizen hier. Naast dat we het warmer willen hebben in plaats van koeler, willen we ook meer (sfeer)verlichting en willen we ons veilig voelen in huis.

Meer warmte en meer verlichting, kosten meer energie en dus geld. Slim omgaan met die energie kan dus het milieu ontzien maar ook jouw portemonnee. Daarnaast is een slim huis ook een comfortabel huis waarin je de sfeer en leefomgeving in een handomdraai aanpast aan je bezigheden.

Smart homes voor iedereen

Was een smart home vroeger alleen weggelegd voor een selecte groep, is het inmiddels gelukkig voor iedereen toegankelijk. Van klein tot groot kun je zelf bepalen wat voor jou belangrijk is. Kies je alleen voor slimme verlichting of ook voor een goed beveiligd huis? Wil je de temperatuur slim regelen, push berichten als er een deur of raam nog open staat en sta je op om de gordijnen dicht te doen of doe je dat vanaf je luie stoel of vanaf een externe locatie?  

Zoveel mensen zoveel wensen

Binnen een gezin of een relatie heb je vaak andere wensen in huis. Door je apparatuur geheel of gedeeltelijk te automatiseren, is vooruitdenken niet meer nodig. Je huis denkt namelijk met je mee. Zo is je huis aangepast aan jouw wensen op jouw tijden. Denk aan hoe laat je het hoe warm wil hebben of de lichten aan wilt doen. Zo zorg je voor een ultiem comfortabel huis of je nu thuis bent of thuis komt. Met bijvoorbeeld de slimme de Somfy Radiatorkraan kun je zelfs de temperatuur in elke kamer in je huis afzonderlijk regelen. Dat is natuurlijk wel heel cosy thuiskomen.

Overal bedienbaar

Nog gemakkelijker is het dat je via een app op je telefoon de apparatuur in je huis kunt bedienen. En daarvoor hoef je dus niet thuis te zijn. Dat kan ook vanaf kantoor, onderweg of als je in de dierentuin bent. Er zijn zelfs systemen waarbij je met je stem via Google Assistant (via de Google Home) of via Amazon Alexa alles kunt bedienen.

Veilig

Doordat je met slimme verlichting je huis op afstand kunt bedienen, is je huis al veel veiliger. Inbrekers kun je zo letterlijk en figuurlijk om de tuin leiden. Wil je nog een stapje verder, dan kun je met een draadloos alarmsysteem en bewakingscamera’s op je telefoon direct een pushbericht krijgen als er onraad is. Je kunt dan live meekijken en uiteraard alarm slaan als dat nodig mocht zijn. Er zijn zelfs oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld om inbrekers af te schrikken nog vóór ze binnendringen door trillingssensoren en bewegingssensoren buiten je huis. Je draadloze alarmsysteem kun je zo dus naar met accessoires zoals camera’s, bewegingmelders, rookdetectie, water- en glasbreukmelders, openingssensoren  en sirene jouw wensen inrichten en zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Dit artikel is partnercontent van Somfy.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.